Návod pro začínající výrobce piva
Obrazový návod
Návod k vaření piva z mladinových koncentrátů
-
Přečtěte si instrukce a seznamte se s vybavením a ingrediencemi.
-
Umyjte a sterilizujte vybavení a to i v případě, že je nové.
-
Otevřete plechovku a zahřívejte ji po dobu cca 10 minut v hrnci, ponořenou ve vodě dokud se obsah nepromění na tekutinu.
-
Nalijte obsah plechovky do fermentační nádoby, vypláchněte plechovou s cca 1l vlažné vody a přidejte do fermentační nádoby.
-
Rozpusťte potřebné množství cukru v 2l horké vody a zamíchejte do extraktu ve fermentační nádobě. Doplňte požadované množství vody a míchejte dokud se obsah neochladí na 20 ° C.
-
Rozpusťte kvasinky v 150ml vlažné (25 ° C) vody ve vysterilizované sklenici, zamíchejte a přidejte do fermenatačnéj nádoby.
-
Nechte připravený obsah fermentační nádrže vykvasit při pokojové teplotě po dobu 7-10 dnů.
-
Když už neuvidíte žádnou aktivitu (bublání) v kvasné zátce, změřte hustotu zkvašeného piva s hustoměrů.
-
Přelijte opatrně pivo z fermentační nádrže do další nádrže a nechte ho dozrávat při nižší teplotě (max 20 ° C, vhodnější při nižší teplotě) po dobu 2-4 týdnů.
-
Naplňte do lahví nebo mini kegov, přidejte potřebné množství cukru na dodatečnou fermenatáciu a pečlivě zamíchejte.
-
Nyní přichází ta nejtěžší část celého procesu - vyčkejte po dobu 6-8 týdnů dokud pivo dozraje.
-
Pozvěte přátele a užijte s si s nimi svoje doma vyrobené pivo.