Zavařování ovoce
Jak zavařovat ovoce a zeleninu
Je to uklidňující dozvědět se, že babiččiny stará pravidla pro zavařování se nezměnily v průběhu času. Zavařování znamená sterilizaci jídla ve speciálních skleněných nádobách bez použití jakýchkoliv chemických látek.
Naše pasterizátory z nerezové oceli a smaltu mohou být také použity jako automatické zavařovací konvice. Generují teplo, které zabíjí bakterie v potravinách, které mají být konzervované, zatímco ve stejné době vzniká vakuum, které hermeticky uzavírá skleněný pohár a zabraňuje kontaminaci. Většina bakterií, které způsobují kazivost potravin, jsou zničeny při teplotách v rozmezí od 74 ° C / 165 º F až 100 ° C / 212 ° F po stanovenou dobu. Doba a teplota zavařování se liší v závislosti na kyselosti potravin.
Tento systém zavařovací konvice prošel po cestě vývoje od dob Babičky až do dnešních dnů aby proces zjednodušil a zefektivnil. Při použití zavařovacích sklenic v kombinaci s gumovým těsněním, Pasterizátory (zavařovací konvice s termostatem kontrolním a automatickým časovým spínačem), zajistí, že potraviny jsou řádně sterilizovány. Úplné pokyny jsou dodávány s daným výrobkem.
Zavařené potraviny by měly být skladovány v suchém, chladném a tmavém místě, aby se zabránilo state barvy a měly by být zkonzumované během roku v ktotom byly vyrobeny.