Popis
Použití kultury na výrobu kyselomléčných nápojů s probiotickými bakteriemi:
- na výrobu použít syrové mléko, které je nutné tepelně ošetřit při teplotě min. 90 oC s výdrží 2-3 minuty, nebo koupené trvanlivé mléko
- teplotu mléka vychladit na 35-37 oC, obsah sáčku vysypat do 1 litru mléka, dobře zamíchat
- kultivovat (nechat stát bez míchání) při teplotě 35-37 oC (nápoj nelze připravit při kultivaci pod 30 ° C!) po dobu 16-20 hodin
- po ukončení kultivace výrobek uložit na několik hodin do ledničky, čímž se dosáhne jeho optimální konzistence a chuť
Upozornění: Probiotické kultury nelze přeočkovávat (je určena k přímému očkování), protože po přeočkování by už mléko neobsahovalo požadované poměry a počty jednotlivých druhů probiotických bakterií!
Balení:
sáček na 1 litr mléka
Skladování a trvanlivost:
trvanlivost nejméně 6 měsíců od data výroby při teplotě skladování 4 ° C
Složení:
sušené mléko, Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus. Kultura neobsahuje GMO.
Diskuse 0
Žádné komentáře
Hodnocení 0
Žádné komentáře
Probiotická kultura na 1 l
26,9 Kč
Nový komentář