Popis
Použití kultury na přípravu jogurtu řeckého typu:
- převaří se 1-5 litrů mléka, nechá se 30 minut odstát
- následně se mléko ochladí na 42-45 ° C, přidá se 1 sáček kultury, důkladně se promíchá, až se kultura rozpustí
- mléko se rozlije do čistých nádob, nechá se fermentovat (kvasit) při teplotě 45 ° C, po dobu 8-10 hodin, bez míchání; teplotu lze udržovat tak, že se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka, termotaška ...) nebo se dají do trouby s nastavenou teplotou 45 ° C, nebo lze použít jogurtovač s nastavitelnou teplotou
- po 8-10 hodinách se nádoby uloží do chladničky; po vychlazení na 10 ° C je jogurt vhodný ke konzumaci
Další preočkovávanie kultury:
- z hotového jogurtu oddělte část, kterou použijete na další zakvašení mléka (1-2 polévkové lžíce / 1 litr mléka)
- při dodržení hygienických podmínek je možné tímto způsobem dosáhnout až 10-násobné přeočkování
- pak je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno požadované zastoupení mikroflóry; když je mléko připravené podle doporučeného návodu, následná fermentace se zkrátí o 2-3 hodiny
- čím je doba zrání delší, tím je jogurt prekysanejší; kvalita jogurtu závisí významně na kvalitě mléka, pokud nejste spokojeni s kvalitou výrobku, zkuste jiné mléko.
Balení:
1 sáček na zpracování 1-5 l mléka
Skladování a trvanlivost:
datum spotřeby uvedeno na obale, neotevřené sáčky skladovat při teplotě 0-10 ° C (není povoleno uchovávat otevřené sáčky)
Složení:
Laktobacillus delbrueckii sp. bulgaricus, Streptococcus salivarius sp. thermophilus
Diskuse 0
Žádné komentáře
Hodnocení 0
Žádné komentáře
Jogurt řeckého typu na 1-5 l
118,4 Kč
Nový komentář