Speciální multi-aktivní enzym (s činností pectinase, arabinase a beta-glucosydase) v prášku pro více aromatická vína a destiláty. Arabinase a beta-glucosydase činnost uvolňuje aromatické složky vázané na cukry z ovoce / hroznů. To má za následek více aromatická vína / mošty. Lze použít i při destilaci. Může vést k mírné ztrátě barvy.
Nejlepší uchovávat jej v chladničce.
Dávkování: 4-8 g / 10 litrů vína, přidejte na konec kvašení
Používání enzymů
Kolem enzymů se vyprávějí nejdivočejší příběhy, a proto je třeba vysvětlit jak se mají správně používat. Pokud není uvedeno jinak, potřebné množství enzymu necháme 12 hodin při pokojové teplotě (20 ° C). Každé snížení teploty o 7 ° může být kompenzováno zdvojnásobením dávky. Každé snížení kontaktního času o polovinu může být také kompenzovány zdvojnásobením dávky. Pořadí, ve kterém jsou přidány látky, je nesmírně důležité. Ve skutečnosti jedna látka může mít velký vliv (i negativní) na účinek jiné látky, takže nikdy nepřidávejte bentonit, dokud jsou enzymy stále aktivní. Takže nechte alespoň 12 hodin mezi přidáním enzymů a přidáním bentonitu.
Žádné komentáře
Žádné komentáře
176 Kč
Nový komentář