Použití kultury na výrobu jogurtového nápoje a jogurtu:
- při výrobě jogurtů se doporučuje přidat do 1 litru vlažného mléka 3 - 8 polévkových lžic sušeného mléka a dobře promíchat (přídavkem sušeného mléka se dosáhne hustší konzistence výrobu, bez jeho přídavku se připraví jogurtový nápoj)
- mléko s přídavkem sušeného mléka následně ošetřit záhřevné při teplotě min. 90 oC s výdrží 2-3 minuty
- mléko vychladit na kultivační teplotu 42 - 48 oC (optimum 45 ° C), kultivovat (nechat stát bez míchání) po dobu 35 hodin v jogurtovači nebo v termostatu nebo kultivovat ve vhodné nádobě při teplotě 33 - 35 ° C po dobu 14 - 18 hodin
- po ukončení kultivace výrobek uložte na několik hodin do ledničky, čímž se dosáhne jeho optimální konzistence a chuť
Upozornění: Před konzumací jogurtu z něj oddělte 2 lžíce, které lze využít k další očkování mléka. Při dodržení hygienických podmínek je možné tímto způsobem dosáhnout několikanásobné přeočkování (5-10 krát). Pak je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zajištění mikroflóry.
Balení: sáček na 1 litr mléka
Skladování a trvanlivost: trvanlivost nejméně 6 měsíců od data výroby při teplotě skladování 4 ° C
Složení: sušené mléko, laktóza, kmeny: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus. Kultura neobsahuje GMO.

57 Kč
Nový komentář