Popis
Použití kultury pro výrobu okyseleného mléka:
- na výrobu použít syrové mléko, které je nutné tepelně ošetřit při teplotě min. 90 oC s výdrží 2-3 minuty, nebo koupené trvanlivé mléko
- teplotu mléka vytemperovat na 35-37 oC (nápoj nelze připravit při kultivační teplotě pod 30 ° C!), obsah sáčku vysypat do 1 litru mléka, dobře zamíchat
- kultivovat (nechat stát bez míchání) při teplotě 35-37 ° C po dobu 16-20 hodin
- po ukončení kultivace výrobek uložit na několik hodin do chladničky, čímž se dosáhne jeho optimální konzistence a chuť
Upozornění: Před konzumací acidofilního mléka z něj oddělte 2 lžíce, které lze využít k další očkování mléka. Při dodržení hygienických podmínek je možné tímto způsobem dosáhnout několikanásobné přeočkování (5-10 krát). Pak je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zajištění mikroflóry.
Diskuse 0
Hodnocení 0

Acidofilní kultura na 1 l
57 Kč
Nový komentář